Туризъм, разцвет и красоти в Кения

Едно от примамливите неща в страната Кения са саваните. Те предразполагат за практикуване на сафарита. Туризмът е добре развит и това благоприятства развитието на страната.

Съществува изобилие от едри бозайници. Сред тях са антилопи гну, пребиваващи на стада, а често достигат и до стотици хиляди. Не са малко и лъвовете, леопарди, хиени, гепарди, чакали, слонове, хипопотами, носорози, жирафи, антилопи, зебри и т.н, типични за африканския свят.

Красиво се очертава езеро Виктория, намиращо се на запад в страната. То е най-голямото за цяла Африка. На север се намира голям сладководен басейн известен като езеро Туркана. Той достига големина от 240 км. и е единствен на площта на Етиопия. По крайбрежната ивица на Кения е много атрактивно и силно развит морският туризъм. Кения има чудно красиви плажове за целия африканския континент. По пясъкът и се разпростира пясък като слонова кост, фин и нежен. Водите за обградени от коралов риф, а самите вълни са бистри и прозрачни. Дори по време на отлив могат да се видят по дъното част от коралите. По самите плажове виреят множество екзотични и топлолюбиви растения. На фона на всичката тази красота прелестно се грижат за сянката на отпочиващите огромни кокосови палми.

Населението на Кения е 39,5 млн. души и постоянно нараства. В страната има основно големина и средно големи градове. Говоримите езици са два суахили и английски. Местното население е смесица от множество народи проповядващи различни религии.

Столицата на Кения е Найроби. Други по-големи градове са Накуру, Момбаса, Кисуму и др.

Страната Кения е сред развиващите се за Африка. Икономиката е на добро положение в света. Въпреки това една част от хората на Кения, в столицата живее в пълен разкош и лукс, а друга част в бедност и мизерия. Това поставя редица проблеми за решаване и на този етап пред държавата.

С годините Кения все повече сее развива от позиция на туризъм. Днес тя привлича десетки хиляди годишно чуждестранни туристи. Посещенията на националните паркове и плажове по океанската крайбрежие, допринасят значително ръста на икономиката.